Enkelt speltbrød med surdeig - Skillebekk surdeig

Speltbrød

Dette brødet slenger du sammen på null komma niks. Sørg for å ha en aktiv surdeigsstarter ved å mate 20 g starter med 100g siktet mel (gjerne speltmel) og 100 g vann. La surdeigen vokse 5-6 timer eller over natten før den er bakeklar.

Følg så oppskriften nedenfor.

Ingredienser

  • 400 g vann
  • 200 g surdeig
  • 200 g siktet speltmel
  • 200 g sammalt speltmel
  • 30 g solsikkefrø
  • 1 ts salt

Slik gjør du
Bland deigen sammen og hell den over i en brødform (deigen er ganske flytende).
La deigen heve i romtemperatur i 5 timer slik at den nesten dobler seg i størrelse.
Stek på 200 grader i 1 time.


Superenkelt, sunt og godt! 💛

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3