Safransnurr med vanilje - Skillebekk surdeig

Safransnurr med vaniljefyll

Ingredienser

Deig

  • 240 g helmelk (eller annen melk)
  • 100 g surdeigsstarter (aktiv og bakeklar)
  • 500 g siktet hvetemel
  • 70 g sukker
  • 1⁄2 g safran
  • 1 ts salt
  • 70 g smør

Fyll

  • 75 g romtemperert smør
  • 75 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin.

Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 10 minutter).

Legg deigen i plastfolie og la den hvile 2 time på kjøkkenbenken.

Bland fyllet mens deigen hever.

Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et rektangel på 1 cm tykkelse.

Smør fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.

Sett snurrene et varmt sted og la de heve i romtemperatur over natten eller cirka 6 timer. Om du setter de inn i ovnen med lyset på går hevingen på cirka 3-4 timer.

Snurrene skal ha hevet cirka 30% før de skal stekes.

Stek på 220 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.

     

    Tilbake til bloggen

    Legg igjen en kommentar

    Kjøp bakeutstyret du trenger

    1 av 3