GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Safransnurr med vaniljefyll

 

Ingredienser

Deig

  • 240 g helmelk (eller annen melk)
  • 100 g surdeigsstarter (aktiv og bakeklar)
  • 500 g siktet hvetemel
  • 70 g sukker
  • 1⁄2 g safran
  • 1 ts salt
  • 70 g smør

Fyll

  • 75 g romtemperert smør
  • 75 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin.

Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 10 minutter).

Legg deigen i plastfolie og la den hvile 2 time på kjøkkenbenken.

Bland fyllet mens deigen hever.

Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et rektangel på 1 cm tykkelse.

Smør fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.

Sett snurrene et varmt sted og la de heve i romtemperatur over natten eller cirka 6 timer. Om du setter de inn i ovnen med lyset på går hevingen på cirka 3-4 timer.

Snurrene skal ha hevet cirka 30% før de skal stekes.

Stek på 220 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.

    Legg igjen en kommentar

    Bestselgere

     
     
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
    Ankarsrum Assistent
     
     
     

    Glass med lokk 580ml

    119,00 kr
     
     
     

    Surdeigskit - Premium

    1.999,00 kr