Safransnurr med vanilje - Skillebekk surdeig

Safransnurr med vaniljefyll

Ingredienser

Deig

  • 235 g helmelk
  • 100 g surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 70 g sukker
  • 1⁄2 g safran
  • 1 ts salt
  • 70 g smør

Fyll

  • 100 g romtemperert smør
  • 70 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøk- kenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).

Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.

Bland fyllet mens deigen er i kjøleskapet.

Ta deigen ut av kjøleskap og kjevle den ut mens den er kald, til et rektangel på 1 cm tykkelse. Smør fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av dei- gen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.

La snurrene heve i romtemperatur over natten eller cirka 8 timer.

Stek på 220 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.

     

    Tilbake til bloggen

    Legg igjen en kommentar

    Gjør bakingen enklere

    1 av 3