Ingredienser
-
235 g helmelk
-
100 g surdeigsstarter
-
500 g siktet hvetemel
-
70 g sukker
-
1⁄2 g safran
-
1 ts salt
-
70 g smør
Fyll
-
100 g romtemperert smør
-
70 g sukker
-
2 ts vaniljesukker
-
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene sammen med en kjøk- kenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).
Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.
Bland fyllet mens deigen er i kjøleskapet.
Ta deigen ut av kjøleskap og kjevle den ut mens den er kald, til et rektangel på 1 cm tykkelse. Smør fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av dei- gen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.
La snurrene heve i romtemperatur over natten eller cirka 8 timer.
Stek på 220 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.