Ingredienser
Deig
- 240 g helmelk (eller annen melk)
- 100 g surdeigsstarter (aktiv og bakeklar)
- 500 g siktet hvetemel
- 70 g sukker
- 1⁄2 g safran
- 1 ts salt
- 70 g smør
Fyll
- 75 g romtemperert smør
- 75 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin.
Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 10 minutter).
Legg deigen i plastfolie og la den hvile 2 time på kjøkkenbenken.
Bland fyllet mens deigen hever.
Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et rektangel på 1 cm tykkelse.
Smør fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.
Sett snurrene et varmt sted og la de heve i romtemperatur over natten eller cirka 6 timer. Om du setter de inn i ovnen med lyset på går hevingen på cirka 3-4 timer.
Snurrene skal ha hevet cirka 30% før de skal stekes.
Stek på 220 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.