Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Safransnurr med vaniljefyll

Safransnurr med vaniljefyll

Ingredienser

  • 235 g helmelk

  • 100 g surdeigsstarter

  • 500 g siktet hvetemel

  • 70 g sukker

  • 1⁄2 g safran

  • 1 ts salt

  • 70 g smør

    Fyll

  • 100 g romtemperert smør

  • 70 g sukker

  • 2 ts vaniljesukker

     

  • Slik gjør du

    Bland alle ingrediensene sammen med en kjøk- kenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).

    Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.

    Bland fyllet mens deigen er i kjøleskapet.

    Ta deigen ut av kjøleskap og kjevle den ut mens den er kald, til et rektangel på 1 cm tykkelse. Smør fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av dei- gen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.

    La snurrene heve i romtemperatur over natten eller cirka 8 timer.

    Stek på 220 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.