Ingredienser
(antall: 12)
- 350 g helmelk
- 150 g surdeigsstarter
- 700 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 1/2 g safran
- 1 ts salt
- 100 g smeltet smør
Til fyllet
- 50 g romtemperert smør
- 50 g sukker
- 5 g malt kanel
Slik gjør du
Smelt smøret og bland inn melken. Rør inn safranen.
Bland sammen resten ingrediensene til deigen og elt i kjøkkenmaskin eller for hånd i minst 8 minutter til deigen samler seg.
La deigen heve på et lunt sted i 2 timer.
Bland sammen ingrediensene til fyllet.
Kjevle ut deigen til cirka 1⁄2 cm tykkelse og bre over fyllet på halve delen av deigen.
Brett den andre halvdelen over.
Bruk en pizzakutter eller en skarp kniv til å dele deigen
i strimler på cirka 2–3 cm tykkelse. Tvinn strimlene og knyt en knute.
Legg bollene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til med plastfolie eller annet som hindrer at bollene tørker ut og la bollene heve i romtemperatur i 8 timer eller til de har nesten doblet seg i størrelse. Om du vil fremskynde prosessen, kan du sette brettet med bollene inn i ovnenmed lyset på.
Stek bollene ved 220 °C med over- og undervarme i 12–15 minutter.