Ingredienser
Deig
235 g helmelk
80 g surdeig
500 g hvetemel
70 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts salt
75 g smør
Fyll
100 g smør
70 g sukker
5g kanel
Slik gjør du
Bland alt bortsett fra smør i en kjøkkenmaskin. Elt 5 minutter før smøret blandes inn. Elt videre til deigen løsner fra bakebollen.
Legg deigen i plastfolie og la deigen hvile en time på kjøkkenbenken. Legg den i kjøleskap og la den være der i minimum 1 time før deigen tas ut for kjevling.
I mellomtiden lages fyllet. Smelt sammen all ingrediensene til fyllet i en kjele og la den kjølne.
Ta deigen ut av kjøleskap og kjevle den ut mens den er kald. Smør på fyllet, rull og form bollene. La de heve i romtemperatur over natten eller mimimun 5 timer. Sett de gjerne inn i ovnen med lyset på for å skape et varmt klima slik at de heer fortere. Hus
Stek på 225grader i 10-15 min