Kanelsnurrer med kardemomme og surdeig – Skillebekk surdeig

Kanelsnurr med kardemomme

 

Ingredienser

Deig
235 g helmelk
80 g surdeig
500 g hvetemel
70 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts salt
75 g smør

Fyll
100 g smør
70 g sukker
5g kanel

 

Slik gjør du
Bland alt bortsett fra smør i en kjøkkenmaskin. Elt 5 minutter før smøret blandes inn. Elt videre til deigen løsner fra bakebollen.

Legg deigen i plastfolie og la deigen hvile en time på kjøkkenbenken. Legg den i kjøleskap og la den være der i minimum 1 time før deigen tas ut for kjevling.

I mellomtiden lages fyllet. Smelt sammen all ingrediensene til fyllet i en kjele og la den kjølne.

Ta deigen ut av kjøleskap og kjevle den ut mens den er kald. Smør på fyllet, rull og form bollene. La de heve i romtemperatur over natten eller mimimun 5 timer. Sett de gjerne inn i ovnen med lyset på for å skape et varmt klima slik at de heer fortere. Hus

Stek på 225grader i 10-15 min


Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3