Ingredienser
Deig
- 330 g helmelk
- 100 g surdeigsstarter (boblende og matet innen 5–12 timer)
- 700 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts salt
- 100 g romtemperert smør
Fyll
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 2 ss kanel
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen sammen med en kjøkkenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).
Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.
I mellomtiden forberedes fyllet som skal inn i kanelsnurrene. Smelt sammen alle ingrediensene til fyllet i en kjele og la det kjølne helt før det brukes.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut mens den er kald, til et rektangel på 1 cm tykkelse. Smør på fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form kanelsnurrene ved å snurre strimlene og lage en knute. Legg alle snurrene over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.
La kanelsnurrene heve i romtemperatur over natten (ca. 8 timer).
Stek på 225 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minut- ter. Pensle bollene med sukkervann med en gang de kommer ut av ovnen, da får de et glinsende lag og en søt skorpe.
3 kommentarer
Hva gjør man om man ikke har kjøkkenmaskin, kna for hånd? Hvor lenge? Er det greit å dekke med ett fuktig kjøkkenhåndkle om man ikke ønsker å bruke plastfolie?
Hei! Fantstiske oppskerifter dere deler❣️ Jeg vil gjerne lage spelt surdeigsstarter, kan jeg bruke samme oppskrift som den av hvmel og rug? Er spelt vanskeligere å få til enn hvmel?
Mvh Cecilie
Hei! Kan deigen ligge i kjøleskapet over lengre tid?