Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Kanelboller bakt på surdeig

Det er få ting i verden som kan konkurrere med duften av ferske, varme kanelboller som kommer rett ut av ovnen. Nå, forestill deg at denne himmelske aromaen blir forsterket med den komplekse og subtile smaken av surdeig. Resultatet? En smaksopplevelse uten sidestykke!

Kanelboller bakt med surdeig er ikke bare deilige, de har også en ekstra dimensjon av smak og tekstur som skiller dem ut fra tradisjonelle gjærbakverk. Prøv selv!

Ingredienser

(antall: 12)

  • 340 g helmelk
  • 150 g surdeigsstarter
  • 700 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts malte kardemommefrø
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør

Til fyllet

  • 75 g romtemperert smør
  • 75 g sukker
  • 5 g malt kanel

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til deigen og la den heve i 2 timer.

Bland sammen fyllet.

Kjevle ut deigen til cirka 1⁄2 cm tykkelse og bre over fyllet på halve delen av deigen.

Brett den andre halvdelen over.

Bruk en pizzakutter eller en skarp kniv til å dele deigen
i strimler på cirka 2–3 cm tykkelse. Tvinn strimlene og knyt en knute.

Legg bollene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til med plastfolie eller annet som hindrer at bollene tørker ut og la bollene heve i romtemperatur i 8 timer eller til de har nesten doblet seg i størrelse. Om du vil fremskynde prosessen, kan du sette brettet med bollene inn i ovnen

med lyset på.

Stek bollene ved 220 °C med over- og undervarme i 12–15 minutter.

 

kommentarer

Ellen

Hei, jeg prøvde meg på disse kanelbollene, men det ble ingen suksess. Jeg fikk de ikke til å heve, og det ble harde som stein. Jeg har en mistanke om at det ble for mye mel for min deig. Tror du det kan være årsaken, eller er det vanskelig å få slik bakst til å heve med surdeigstarter? Jeg testen den før jeg gikk i gang, og den fløt fint oppå vannet…. I dag gjør jeg et nytt forsøk. Brukte da ca 100g mindre mel. Deigen er nok mye løsere enn i går, men skal gå fint å bake ut..venter nå i spenning på om den hever seg😀. Ellers tusen takk for en svært fin nettside, jeg elsker måten du tar meg gjennom tingene steg for steg! Hilsen amatør på surdeigsbakst!😀

Ellen

Hei, jeg prøvde meg på disse kanelbollene, men det ble ingen suksess. Jeg fikk de ikke til å heve, og det ble harde som stein. Jeg har en mistanke om at det ble for mye mel for min deig. Tror du det kan være årsaken, eller er det vanskelig å få slik bakst til å heve med surdeigstarter? Jeg testen den før jeg gikk i gang, og den fløt fint oppå vannet…. I dag gjør jeg et nytt forsøk. Brukte da ca 100g mindre mel. Deigen er nok mye løsere enn i går, men skal gå fint å bake ut..venter nå i spenning på om den hever seg😀. Ellers tusen takk for en svært fin nettside, jeg elsker måten du tar meg gjennom tingene steg for steg! Hilsen amatør på surdeigsbakst!😀

Elise

De er helt fantastiske.
Tips; doble fyllmengden🫣

Khairun Nisa

Bruken av surdeig gir bollene en ekstra dybde i smaken, og jeg liker at artikkelen forklarer hvordan surdeigen bidrar til både tekstur og smak, samtidig som den gjør bakverket mer lettfordøyelig. Jeg ser frem til å prøve oppskriften selv, da kombinasjonen av den deilige kanelen og surdeigens smakfulle heving virker som en perfekt match for en koselig bakst. Dette er virkelig en oppskrift for de som ønsker å ta kanelbollene til et nytt nivå! Visit us Telkom University Jakarta

Jorunn

Hei, kan jeg lage disse melkefri med melkefritt smør og havremelk?

1 2

Legg igjen en kommentar


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet