Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Hveteboller på surdeig

Ingredienser

  • 330 g helmelk
  • 100 g surdeigsstarter
  • 700 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøk- kenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).

Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.

Når deigen er hevet ferdig i kjøleskapet, tas den ut av bollen og legges over på en melet overflate. Del deigen i 10 like store deler på cirka 120 gram hver, som rulles og legges på et bakepapir. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie.

La bollene heve i romtemperatur over natten (cirka 8 timer).

Stek på 225 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.

 

kommentarer

Skollerud

700 g mel må da være alt for mye mel, eventuelt forlite væske og surdeigsstarter. 700 g mel og en hydrering på 70 prosent gir jo 490 g væske. Smøret kompenserer kanskje litt væske (bare et forslag, ikke noe jeg påstår), men at det skal være mindre enn 450 g væske har jeg vondt for å tro. Det er også mer i overensstemmelse med den omtrent identiske julekakeoppskriften her – som forresten gir veldig god julekake! 😁
Nå skal jeg forsøke å arbeide inn 100 g melk i en allerede ferdigeltet deig. Ser ikke akkurat frem til det… 😏

Sara

Det står “når deigen er ferdig hevet i kjøleskapet”, når er det?

Ellen

Deigen blir som andre har nevnt hard og kompakt – må være for lite væske? Blir interessant å se hvordan de blir etter å ha hevet over natten — har mine tvil at de blir spiselige 😞

Elin Helgesplass

Skal dem stekes på stålplate?

Britt Andersen

Kan man bruke samme blandingsforholdet om en bruker spelt istedenfor hvetemjøl?

1 2 3

Legg igjen en kommentar


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet