Ingredienser
- 330 g helmelk
- 100 g surdeigsstarter
- 700 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 2 ts malt kardemomme
- 1 ts salt
- 100 g romtemperert smør
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene sammen med en kjøk- kenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).
Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.
Når deigen er hevet ferdig i kjøleskapet, tas den ut av bollen og legges over på en melet overflate. Del deigen i 10 like store deler på cirka 120 gram hver, som rulles og legges på et bakepapir. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La bollene heve i romtemperatur over natten (cirka 8 timer).
Stek på 225 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.
9 kommentarer
Skal dem stekes på stålplate?
Kan man bruke samme blandingsforholdet om en bruker spelt istedenfor hvetemjøl?
Hei, skal det være en bakeklar surdeig som skal brukes eller kan man bruke den surdeigsstarteren rett fra kjøleskapet ?
Hei, Jeg sliter med at disse blir fryktelig kompakte og deigen steinhard. Kan det være at det er litt for lite væske i oppskriften? Jeg baker kanelbollene dine stadig vekk, og de blir helt magiske :)
Hei:) kan denne brukes til skolebrød å?😃