Hveteboller på surdeig

Hveteboller på surdeig

Ingredienser

  • 330 g helmelk
  • 100 g surdeigsstarter
  • 700 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøk- kenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).

Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.

Når deigen er hevet ferdig i kjøleskapet, tas den ut av bollen og legges over på en melet overflate. Del deigen i 10 like store deler på cirka 120 gram hver, som rulles og legges på et bakepapir. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie.

La bollene heve i romtemperatur over natten (cirka 8 timer).

Stek på 225 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minutter.

 

Tilbake til bloggen

7 kommentarer

Hei, skal det være en bakeklar surdeig som skal brukes eller kan man bruke den surdeigsstarteren rett fra kjøleskapet ?

Marie Johansen

Hei, Jeg sliter med at disse blir fryktelig kompakte og deigen steinhard. Kan det være at det er litt for lite væske i oppskriften? Jeg baker kanelbollene dine stadig vekk, og de blir helt magiske :)

Marie

Hei:) kan denne brukes til skolebrød å?😃

Frida

Lurte på om disse kan kaldheves etter man har delt deigen til boller og stekes dagen etter ?

RM

Skal det være så lite væske i deigen?:) kan man bruke kefir?

Tonje

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3