Ingredienser
Deig:
- 145 g melk
- 350 g siktet hvetemel
- 150 g surdeigsstarter
- 50 g sukker
- 85 g meierismør
Fyll:
- 200 g mørk kokesjokolade
- 50 g smør
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt i 8 minutter. La deigen stå til heving i romtemperatur i 1 time.
Varm sjokoladen til fyllet over et vannbad og tilsett smøret litt etter litt.
Kjevle ut deigen til et rektangel på cirka 1 cm tykkelse og smør på sjokoladefyllet.
Form babkaen ved å rulle sammen deigen, kutte den på midten med en kniv og flette som vist i filmsnutten du finner via QR-koden nedenfor.
Legg babkaen over i en brødform og la den heve videre i romtemperatur i 5–6 timer.
Stek babkaen ved 180 °C med over- og undervarme i 45 minutter. Legg gjerne aluminiumsfolie over slik at den ikke blir brent.