Babka med sjokolade

Babka med sjokolade

Ingredienser

Deig:

  • 145 g melk
  • 350 g siktet hvetemel
  • 150 g surdeigsstarter
  • 50 g sukker
  • 85 g meierismør

Fyll:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 50 g smør

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt i 8 minutter. La deigen stå til heving i romtemperatur i 1 time.

Varm sjokoladen til fyllet over et vannbad og tilsett smøret litt etter litt.

Kjevle ut deigen til et rektangel på cirka 1 cm tykkelse og smør på sjokoladefyllet.

Form babkaen ved å rulle sammen deigen, kutte den på midten med en kniv og flette som vist i filmsnutten du finner via QR-koden nedenfor.

Legg babkaen over i en brødform og la den heve videre i romtemperatur i 5–6 timer.

Stek babkaen ved 180 °C med over- og undervarme i 45 minutter. Legg gjerne aluminiumsfolie over slik at den ikke blir brent.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3