Ingredienser
Deig
145 g melk
350 g siktet hvetemel
150 g surdeigsstarter
50 g sukker
85 g meierismør
Fyll
75 g smør
75g sukker
10 g malt kanel
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt i 8 minutter.
La deigen stå til heving i romtemperatur i 1 time.
Bland fyllet i mellomtiden.
Kjevle ut deigen til et rektangel på cirka 1 cm tykkelse og smør på fyllet.
Form babkaen ved å rulle sammen deigen, kutte den på midten med en kniv og flette. Se hvordan du former babkaen her:
Legg babkaen over i en brødform og la den heve videre i romtemperatur i 5–6 timer (om du setter den inn i ovnen med lyset på holder det at den står i cirka 3 timer, men pass på at den har hevet cirka 30% før du steker den).
Pensle babkaen med egg eller smør.
Stek babkaen ved 180 °C med over- og undervarme i 45 minutter. Legg over et bakepapir på slutten av steketiden slik at den ikke brenner seg.
Bland sammen en spiseskje brunt sukker med en desiliter kokende vann og pensle over når babkaen kommer rett ut av ovnen.