GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Enkle Over-natten Rundstykker med Spelt

Ingredienser

  • 400 g vann
  • 200 g aktiv surdeigsstarter
  • 100 g siktet hvetemel
  • 400 g siktet speltmel
  • 100 g sammalt hvetemel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Sørg for at surdeigsstarteren er matet og aktiv før du begynner. Den bør være luftig, ha vokst til omtrent dobbel størrelse, lukte mildt syrlig og bestå flytetesten.

Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Bland lett slik at alt det tørre er godt blandet med vannet. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over og la deigen heve i romtemperatur i 5–12 timer, gjerne over natten, til den har økt omtrent til dobbel størrelse. Jeg lot deigen heve i 8 timer.

Bruk en våt skje til å forme ca. 14 rundstykker og legg dem på et bakepapir. Vær skånsom for å bevare mest mulig av luften i deigen.

Neste dag forvarmer du ovnen til 240 °C, gjerne med et bakestål eller en stekeplate plassert midt i ovnen. La stå i minst 20 minutter for å få ovnen skikkelig varm.

Stek på 240 °C med over- og undervarme i 20–25 minutter til rundstykkene er godt gylne og har en sprø skorpe.

La dem avkjøle på rist før servering.