Surdeigspizza er noe av det beste i surdeigsverden og virkelig en av hovedgrunnene for å lære å bake med surdeig.
Her kommer en veldig enkel oppskrift. Jeg lager den i kjøkkenmaskin da den krever endel elting for at den skal bli så elastisk som mulig.
Ingredienser
- 1 kg siktet hvetemel (gjerne type 00)
- 600 g vann
- 200 g surdeigsstarter
- 20 g olivenolje
- 20 g salt
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene med en kjøkkenmaskin. La deigen elte i maskinen i 8-10 min til deigen er elastisk.
- Legg over et kjøkkenhåndkle slik at deigen ikke tørker ut og la den heve i 2-3 timer.
- Ha deigen over på et bakebord og del den i mindre deler på 250-300 g, avhengig av hvor stor pizza du ønsker.
- Rull baller av deigene og legg dem i hver sin lukkede beholder.
- La deigene heve i kjøleskap i 12-72 timer, avhengig av hvor god tid du har. Jeg pleier å la de heve i cirka 24 timer.
- Ta deigene ut cirka 1-2 timer før de skal stekes og form til pizzabunner.
- Topp med ønsket pizzasaus og fyll. Stek i pizzaovn eller på bakestål ved så sterk varme som mulig.
God pizza!
2 kommentarer
Hvordan steker du de, og evnt halvsteker hvis man lager mange og fryser?
Kan man fryse pizzadeig? Eller må man steike bunnen først, så fryse?