Rødbetebunn

Rødbetebunn

Pizzabunn med rødbeter er en spennende og fargerik vri på den tradisjonelle pizzadeigen. Rødbeter tilfører ikke bare en fantastisk farge til bunnen, men gir også en naturlig sødme og en unik smak. Rødbeter er kjent for å være næringsrike og fulle av antioksidanter. De inneholder også fiber og viktige vitaminer og mineraler, som bidrar til et sunt og balansert kosthold. Å inkludere rødbeter i pizzadeigen gir dermed et ekstra helsemessig løft til måltidet.

Oppskriften gir cirka 6-7 pizzadeigen.

Ingredienser

  • 300 g rødbetejuice
  • 300 g vann
  • 240 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 20 g salt
  • 1 kg siktet hvetemel

 

Slik gjør du

Ha rødbetejuice og vann, og deretter surdeigsstarteren i bakebollen til kjøkkenmaskinen.

Bland lett inn olivenolje og salt.

Start kjøkkenmaskinen og tilsett melet litt etter litt. Når alt melet er tilsatt, la deigen elte i 5–8 minutter helt til den er godt samlet og litt elastisk.

La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Brett den en gang i løpet av denne hevetiden, gjerne midtveis.

Del pizzadeigen i stykker på 260–285 g avhengig av hvor store pizzaer du ønsker å lage.

Legg emnene i hver sin lufttette boks og sett dem i kjøleskapet til kaldheving. Jeg pleier å la deigen kaldheve i cirka 24 timer, men de trenger ikke stå mer enn et par timer. La dem kaldheve i maksimalt 72 timer, eller legg dem i fryseren om du vil oppbevare dem enda lenger.

Når pizzaene skal stekes, tas deigene ut av kjøleskapet 1–2 timer i forveien slik at de rekker å etterheve litt på kjøkkenbenken.

Form pizzaene som vist i filmsnutten du finner via QR-koden nedenfor.

 

Topp med hvit saus og legg over rå tynne potetskiver og fersk rosmarin.

Dryss over litt olivenolje, salt og pepper.

Stek og nyt!

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp pizzautstyret du trenger

1 av 3