Sjakkruter med surdeig

Sjakkruter med surdeig

Dette er enkel og god julebakst på sitt beste. Test selv med oppskriften under. ✨

Ingredienser:
250 g smør
450 g siktet hvetemel
120 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g surdeig

Slik gjør du:


Smuldre mel og melis med mykt smør og elt til en jevn deig. Bruk gjerne en
kjøkkenmaskin med visp.

Ha i surdeigen. Bland godt.

Ta ut 450 gram av deigen ut av kjøkkenmaskinen som blir deig 1.

Ha i 2 ss med kakao i deigen som fortsatt ligger igjen i kjøkkenmaskinen og
bland godt igjen. Dette blir deig 2.

Pakk inn hver av deigene i plast og legg kaldt i 1 time.

Ta deigene ut før de skal stekes og rull til pølser som legges sammen, som vist i filmen. Jeg legger 2 fra lys deig og 2 fra mørk deig sammen, men her kan du vøre så kreativ du bare vil. ☺️

Kutt med en deigskrape og rull om du ønske til baller. Stek på bakeplate i 10 minutter på 200 grader over- og undervarme. 🤎

Tilbake til bloggen
1 av 3