Ingredienser
- 340 g melk
- 150 g surdeigsstarter
- 700 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 1/2-1 g safran
- 1 ts salt
- 100 g smør
Til fyllet
- 75 g romtemperert smør
- 75 g sukker
- 5 g malt kanel
Slik gjør du
Smelt smøret og bland inn melken og safranen.
Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland inn safranrøren og surdeigen.
Elt godt i 5-10 minutter til deigen slipper bakebollen.
La deigen heve i 1 time. I mellomtiden blander du sammen fyllet.
Del deigen i tre deler og kjevle ut til sirkler på cirka 30 cm. Legg de tre sirklene oppå hverandre med fyllet mellom hvert lag. Bruk en kopp til å markere opp midten av stjernen og kutt 16 kutt jevnt fordelt rundt hele. Snurr to og to kuttede deler mot hverandre slik at deigen formes til en stjerne. Klem sammen endene på hver stjernearm.
Legg stjerna over på et stekebrett og dekk til med plast eller et vått kjøkkenhåndkle. Sett den inn i ovnen med lyset på slik at det blir varmt nok for heveprosessen. La den heve til cirka dobbel størrelse i 3-4 timer.
Stek ved 220 °C med over- og undervarme i 20 minutter. ✨