Pepperkaker med surdeig
Ingredienser:
- 150 g smør
- 150 g lys sirup
- 150 g sukker
- 100 g surdeig
- 0.5 ts malt nellik
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts malt pepper
- 2 ts malt kanel
- 1 ts bakepulver
- 450 g siktet hvetemel
Slik gjør du:
Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme til alt er smeltet sammen og sukkeret er løst opp.
Ta kjelen av platen og la blandingen avkjøle i en bakebolle. Rør inn surdeigen.
Sikt inn krydder, bakepulver og halvparten av melet i væsken og rør sammen til en jevn deig. Sikt så inn resten av melet.
La deigen heve en time på kjøkkenbenken før du lar den stå kaldt i minst 5 timer, gjerne over natten.
Ta deigen ut en times tid før du skal brukes. Jobb deigen med litt mel på kjøkkenbenken slik at den bli elastisk og god å jobbe med. Bruk en kjevle til å gjøre den flat til den er ca. 3 mm tykk.
Stikk ut ulike figurkaker med pepperkakeformer og legg de over på et bakepapir.
Stek pepperkakene på midterste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl pepperkakene på rist før de pyntes og dekoreres med melisglasur og kakepynt.
1 kommentar
Den surdeigen du bruker i deigen, må den være bakeklar/aktiv, eller trenger den ikke være det?