Ingredienser:
- 270 g melk
- 125 g surdeig
- 100 g sukker
- 500 g siktet hvetemel
- ½ g safran
- 1 ts salt
- 100 g smør
Slik gjør du:
Bland alt bortsett fra smør i en kjøkkenmaskin. La deigen elte i 5 minutter.
Vent en halvtime før du tilfører smøret og elter ytterligere 5 minutter.
La deigen heve på kjøkkenbenken i 3 timer før du setter den kaldt i minimum 2 timer, men gjerne over natten.
Ta deigen ut av kjøleskapet og form deigen til lussekatter.
Plasser lussekattene på et bakepapir og sett på en stekeplate i ovnen med lyset på og en skål med vann i bunnen av ovnen (for at lussekattene ikke skal tørke ut).
La heve til cirka dobbel størrelse. Dette avhenger litt av temperaturen i ovnen, men tar cirka 4 timer.
Stek på over- og undervarme i 15 minutter på 200 °C.