Disse kjeksene smaker skikkelig av jul med nellik, ingefær og kardemomme. De smaker helt himmelsk til ostebordet, som en litt saltere pepperkake.
Ingredienser
- 500 g siktet hvetemel
- 225 g vann
- 100 g surdeigsstarter (ev. overskuddsstarter)
- 100 g sukker
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt kardemomme
- 20 g naturell olje
- 1 ts salt
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 10 minutter til alle ingrediensene er blandet godt sammen og deigen løsner fra bakebollen.
La deigen hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 3 timer (kan også settes kaldt over natten).
Kjevle ut deigen på et bakepapir. Pensle med et tynt lag melk og dryss på sukker. Bruk en kniv til å dele deigen i passe store firkanter på cirka 4x4 cm, eventuelt et glass eller en utstikker til å stikke ut runde kjeksformer. Bruk en gaffel til å stikke noen hull i hver kjeks.
Stek på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minutter.