Julekjeks

Julekjeks

Disse kjeksene smaker skikkelig av jul med nellik, ingefær og kardemomme. De smaker helt himmelsk til ostebordet, som en litt saltere pepperkake.

 

Ingredienser

  • 500 g siktet hvetemel
  • 225 g vann
  • 100 g surdeigsstarter (ev. overskuddsstarter)
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kardemomme
  • 20 g naturell olje
  • 1 ts salt

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 10 minutter til alle ingrediensene er blandet godt sammen og deigen løsner fra bakebollen.

La deigen hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 3 timer (kan også settes kaldt over natten).

Kjevle ut deigen på et bakepapir. Pensle med et tynt lag melk og dryss på sukker. Bruk en kniv til å dele deigen i passe store firkanter på cirka 4x4 cm, eventuelt et glass eller en utstikker til å stikke ut runde kjeksformer. Bruk en gaffel til å stikke noen hull i hver kjeks.

Stek på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minutter.

 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3