GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Julebrød

Ingredienser

  • 150 g vann
  • 200 g melk
  • 100 g aktiv surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Slik gjør du

  1. Bland deigen
    Rør sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle. La deigen hvile i 30 minutter.

  2. Første brett
    Brett deigen ved å ta tak i ytterkantene og folde dem inn mot midten. La deigen hvile i ytterligere 30 minutter.

  3. Andre og tredje brett
    Gjenta brettingen to ganger til, med 30 minutters hvile mellom hver gang.

  4. Bulkheving
    La deigen heve i bakebollen i 2 timer.

  5. Forming
    Hell deigen ut på kjøkkenbenken og la den hvile i 20 minutter. Brett den en siste gang og legg den i en godt melet hevekurv.

  6. Kaldheving
    Sett hevekurven i kjøleskapet og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

  7. Steking
    Velt deigen forsiktig over på et bakepapir. Snitt et mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

    Stek brødet på et bakestål midt i ovnen ved 240 °C i 20 minutter med damp (sett en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen).
    Fjern formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C til brødet er gyllent og gjennomstekt.

kommentarer

Johanne

Hei! Jeg vil gjerne lage to små brød, isteden for ett stort. Noen tanker om hvordan stenking og heves burde tilpasses? Jeg er ganske fersk i surdeigsgamet, men ser deiilig ut <3

Lise Leines

Hva skal kjernetemperatur ligge på når brødet er ferdig? Jeg forsøkte dette brødet. Smaken var kjempegod, men det ble veldig tungt.. så jeg vet ikke om jeg gjorde rett..

Legg igjen en kommentar


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet