Ingredienser
- 150 g vann
- 200 g melk
- 100 g aktiv surdeigsstarter
- 500 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g rosiner
- 1 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts malt kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
Slik gjør du
-
Bland deigen
Rør sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle. La deigen hvile i 30 minutter. -
Første brett
Brett deigen ved å ta tak i ytterkantene og folde dem inn mot midten. La deigen hvile i ytterligere 30 minutter. -
Andre og tredje brett
Gjenta brettingen to ganger til, med 30 minutters hvile mellom hver gang. -
Bulkheving
La deigen heve i bakebollen i 2 timer. -
Forming
Hell deigen ut på kjøkkenbenken og la den hvile i 20 minutter. Brett den en siste gang og legg den i en godt melet hevekurv. -
Kaldheving
Sett hevekurven i kjøleskapet og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne over natten. -
Steking
Velt deigen forsiktig over på et bakepapir. Snitt et mønster i overflaten med et skarpt barberblad.Stek brødet på et bakestål midt i ovnen ved 240 °C i 20 minutter med damp (sett en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen).
Fjern formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C til brødet er gyllent og gjennomstekt.
kommentarer
Hei! Jeg vil gjerne lage to små brød, isteden for ett stort. Noen tanker om hvordan stenking og heves burde tilpasses? Jeg er ganske fersk i surdeigsgamet, men ser deiilig ut <3
Hva skal kjernetemperatur ligge på når brødet er ferdig? Jeg forsøkte dette brødet. Smaken var kjempegod, men det ble veldig tungt.. så jeg vet ikke om jeg gjorde rett..
Legg igjen en kommentar