Ingredienser
- 150 g vann
- 200 g melk
- 100 g surdeigsstarter
- 500 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g rosiner
- 1 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts malt kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
Slik gjør du
Bland sammen alle ingrediensene. Vent 30 minutter.
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.
La deigen heve i bakebollen i 2 timer.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.
Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.
La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.
2 kommentarer
Hei! Jeg vil gjerne lage to små brød, isteden for ett stort. Noen tanker om hvordan stenking og heves burde tilpasses? Jeg er ganske fersk i surdeigsgamet, men ser deiilig ut <3
Hva skal kjernetemperatur ligge på når brødet er ferdig? Jeg forsøkte dette brødet. Smaken var kjempegod, men det ble veldig tungt.. så jeg vet ikke om jeg gjorde rett..