Levering 1-3 dager • Gratis frakt over 799kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Julebrød

Julebrød

Ingredienser

  • 150 g vann
  • 200 g melk
  • 100 g aktiv surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Slik gjør du

  1. Bland deigen
    Rør sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle. La deigen hvile i 30 minutter.

  2. Første brett
    Brett deigen ved å ta tak i ytterkantene og folde dem inn mot midten. La deigen hvile i ytterligere 30 minutter.

  3. Andre og tredje brett
    Gjenta brettingen to ganger til, med 30 minutters hvile mellom hver gang.

  4. Bulkheving
    La deigen heve i bakebollen i 2 timer.

  5. Forming
    Hell deigen ut på kjøkkenbenken og la den hvile i 20 minutter. Brett den en siste gang og legg den i en godt melet hevekurv.

  6. Kaldheving
    Sett hevekurven i kjøleskapet og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

  7. Steking
    Velt deigen forsiktig over på et bakepapir. Snitt et mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

    Stek brødet på et bakestål midt i ovnen ved 240 °C i 20 minutter med damp (sett en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen).
    Fjern formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C til brødet er gyllent og gjennomstekt.


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet