Ingredienser
- 150 g vann
- 200 g melk
- 100 g aktiv surdeigsstarter
- 500 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g rosiner
- 1 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts malt kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
Slik gjør du
-
Bland deigen
Rør sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle. La deigen hvile i 30 minutter. -
Første brett
Brett deigen ved å ta tak i ytterkantene og folde dem inn mot midten. La deigen hvile i ytterligere 30 minutter. -
Andre og tredje brett
Gjenta brettingen to ganger til, med 30 minutters hvile mellom hver gang. -
Bulkheving
La deigen heve i bakebollen i 2 timer. -
Forming
Hell deigen ut på kjøkkenbenken og la den hvile i 20 minutter. Brett den en siste gang og legg den i en godt melet hevekurv. -
Kaldheving
Sett hevekurven i kjøleskapet og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne over natten. -
Steking
Velt deigen forsiktig over på et bakepapir. Snitt et mønster i overflaten med et skarpt barberblad.Stek brødet på et bakestål midt i ovnen ved 240 °C i 20 minutter med damp (sett en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen).
Fjern formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C til brødet er gyllent og gjennomstekt.