Julebrød

Julebrød

Ingredienser

  • 150 g vann
  • 200 g melk
  • 100 g surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

 

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

La deigen heve i bakebollen i 2 timer.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.

Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.

La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Gjør bakingen enklere

1 av 3