- 200 g romtemperert smør
- 200 g sukker
- 80 g surdeig
- 1 ss lys sirup
- ½ ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g hvetemel
Slik gjør du:
Ha sukker og smør i en kjøkkenmaskin og rør godt sammen.
Tilsett surdeig og sirup, og rør godt sammen.
Rør sammen det tørre, og tilsett i deigen.
Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Del deigen i fire og rull dem til pølser. Finn frem to bakepapirkledde stekebrett og legg to pølser på hvert brett. Trykk pølsene flate.
Pensle med eggehvite eller melk og strø over perlesukker.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i ca. 10 minutter, til kakene er gylne og fine.
Skjær kakene umiddelbart opp på skrå.