Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Speltbrød

 

 

Ingredienser

  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 250 g siktet speltmel
  • 250 g sammalt speltmel
  • 10 g salt

 

Slik gjør du:

- Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

- Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.

- Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.


- Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

- Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.

- Brett deigen en siste gang, som vist under beskrivelsen av tradisjonell metode. Legg så deigen over i en melet hevekurv.

- Plasser deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.

- Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.



Bestselgere

 
 
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
Ankarsrum Assistent
 

Surdeigskit | Premium

1.999,00 kr
 
 

Glass med lokk 580ml

119,00 kr