Ingredienser
-
300 g vann
-
10 g olivenolje
-
75 g surdeigsstarter
-
375 g hvetemel
-
10 g salt
Slik gjør du
Bland sammen vann, surdeigsstarter, olje og salt i en bolle med en gaffel, slik at saltet løser seg helt opp i vannet. Tilsett mel og bland til det ikke er noen klumper. Vent 1 time.
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 1 time.
Gjenta brettesekvensen, vent 1 time.
Finn frem en ildfast form på cirka 20 x 30 cm og smør denne med olje eller bruk et bakepapir. Legg deigen over i formen. Dekk til formen med et vått kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt, men ikke for varmt sted i minimum 4 timer, gjerne over natten (men maksimum 10 timer).
Dryss olivenolje og havsalt over focacciaen. Stek på 240 °C med over- og undervarme, midt i ovnen i 25 minutter.