Denne pizzadeigen blir supersmidig og lett å jobbe med - og resultatet blir såå luftig etter steking på glodvarmt bakestål.
Ingredienser
- 620 g vann
- 200 g surdeig
- 1 kg siktet speltmel
- 20 g olivenolje
- 20 g salt
Slik gjør du
Finn frem en kjøkkenmaskin.
Ha vann i bakebollen og deretter surdeigsstarteren. Sørg for at surdeigsstarteren flyter i vannet, slik vet du at surdeigstarteren er aktiv og bakeklar.
Bland inn salt og olivenolje og bland alt lett sammen.
Start kjøkkenmaskinen og tilsett melet litt etter litt.
Når alt melet er tilsatt lar du deigen elte i 10-12 minutter helt til deigen er godt samlet og blitt litt elastisk.
Legg over et kjøkkenhåndkle slik at deigen ikke tørker ut og la den heve i romtemperatur i 2-3 timer.
Ha deigen over på et bakebord og del den i mindre deler på 230-300 g, avhengig av hvor stor pizza du ønsker, jeg bruker 285 gram.
Rull baller av deigene og legg dem i hver sin lukkede beholder med litt olivenolje i bunnen.
La deigene heve i kjøleskap i 12-72 timer, avhengig av hvor god tid du har. Jeg pleier å la de heve i maks 24 timer.
Ta deigene ut 1 time før de skal stekes. Form til pizzabunner og topp med ønsket pizzasaus og fyll. Stek på bakestål øverst i ovnen ved så sterk varme som mulig.
God pizza! 💛