GRATIS FRAKT OVER 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Basilikumpizza

 

Surdeigspizza er noe av det beste i surdeigsverden og virkelig en av hovedgrunnene for å lære å bake med surdeig.

Her kommer en veldig enkel oppskrift. Jeg lager den i kjøkkenmaskin da den krever endel elting for at den skal bli så elastisk som mulig.

Ingredienser

  • 1 kg siktet hvetemel (gjerne type 00)
  • 620 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 10 g salt
  • 1 liten urtepotte basilikum

Slik gjør du

Hakk basilikumen fint. Bland alle ingrediensene med en kjøkkenmaksin. La deigen elte i maskinen i 10-12 min til deigen er elastisk.

Legg over et kjøkkenhåndkle slik at deigen ikke tørker ut og la den heve i 2-3 timer.

Ha deigen over på et bakebord og del den i mindre deler på 250-300 g, avhengig av hvor stor pizza du ønsker.

Rull baller av deigene og legg dem i hver sin lukkede beholder med litt olivenolje i bunnen.

La deigene heve i kjøleskap i 12-72 timer, avhengig av hvor god tid du har. Jeg pleier å la de heve i maks 24 timer.

Ta deigene ut cirka 1 time før de skal stekes og form til pizzabunner.

Topp med ønsket pizzasaus og fyll.

Steketiden vil variere avhengig av hvilken ovn og metode du bruker:

  • Pizzaovn (500 °C eller høyere): Stek i 60–90 sekunder til bunnen er sprø og toppingen boblende.

  • Bakestål i stekeovn (250–300 °C): Forvarm godt, og stek i ca. 6–8 minutter.

  • Vanlig stekebrett i stekeovn (250 °C): Stek i ca. 10–12 minutter midt i ovnen, gjerne med over- og undervarme.

Hold et øye med pizzaen – den er ferdig når osten bobler og bunnen har fått fin farge og skorpe.

 

    Legg igjen en kommentar

    Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.

    Lær alt om surdeigsbaking

    Surdeigskurs

    Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet