Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Basilikumpizza

 

Surdeigspizza er noe av det beste i surdeigsverden og virkelig en av hovedgrunnene for å lære å bake med surdeig.

Her kommer en veldig enkel oppskrift. Jeg lager den i kjøkkenmaskin da den krever endel elting for at den skal bli så elastisk som mulig.

Ingredienser

  • 1 kg siktet hvetemel (gjerne type 00)
  • 620 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 10 g salt
  • 1 liten urtepotte basilikum

Slik gjør du

Hakk basilikumen fint. Bland alle ingrediensene med en kjøkkenmaksin. La deigen elte i maskinen i 10-12 min til deigen er elastisk.

Legg over et kjøkkenhåndkle slik at deigen ikke tørker ut og la den heve i 2-3 timer.

Ha deigen over på et bakebord og del den i mindre deler på 250-300 g, avhengig av hvor stor pizza du ønsker.

Rull baller av deigene og legg dem i hver sin lukkede beholder med litt olivenolje i bunnen.

La deigene heve i kjøleskap i 12-72 timer, avhengig av hvor god tid du har. Jeg pleier å la de heve i maks 24 timer.

Ta deigene ut cirka 1 time før de skal stekes og form til pizzabunner.

Topp med ønsket pizzasaus og fyll.

Steketiden vil variere avhengig av hvilken ovn og metode du bruker:

  • Pizzaovn (500 °C eller høyere): Stek i 60–90 sekunder til bunnen er sprø og toppingen boblende.

  • Bakestål i stekeovn (250–300 °C): Forvarm godt, og stek i ca. 6–8 minutter.

  • Vanlig stekebrett i stekeovn (250 °C): Stek i ca. 10–12 minutter midt i ovnen, gjerne med over- og undervarme.

Hold et øye med pizzaen – den er ferdig når osten bobler og bunnen har fått fin farge og skorpe.

 

    Legg igjen en kommentar

    Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.