Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Julebrød

Ingredienser

  • 150 g vann
  • 200 g melk
  • 100 g surdeigsstarter
  • 500 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

 

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

La deigen heve i bakebollen i 2 timer.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i
20 minutter.

Brett deigen en siste gang og legg den over i en melet hevekurv.

La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

 

kommentarer

Johanne

Hei! Jeg vil gjerne lage to små brød, isteden for ett stort. Noen tanker om hvordan stenking og heves burde tilpasses? Jeg er ganske fersk i surdeigsgamet, men ser deiilig ut <3

Lise Leines

Hva skal kjernetemperatur ligge på når brødet er ferdig? Jeg forsøkte dette brødet. Smaken var kjempegod, men det ble veldig tungt.. så jeg vet ikke om jeg gjorde rett..

Legg igjen en kommentar


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet