Ingredienser
Deig
- 330 g helmelk
- 100 g surdeigsstarter (boblende og matet innen 5–12 timer)
- 700 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts salt
- 100 g romtemperert smør
Fyll
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 2 ss kanel
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen sammen med en kjøkkenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).
Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.
I mellomtiden forberedes fyllet som skal inn i kanelsnurrene. Smelt sammen alle ingrediensene til fyllet i en kjele og la det kjølne helt før det brukes.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut mens den er kald, til et rektangel på 1 cm tykkelse. Smør på fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form kanelsnurrene ved å snurre strimlene og lage en knute. Legg alle snurrene over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.
La kanelsnurrene heve i romtemperatur over natten (ca. 8 timer).
Stek på 225 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minut- ter. Pensle bollene med sukkervann med en gang de kommer ut av ovnen, da får de et glinsende lag og en søt skorpe.
kommentarer
Denne oppskrifta fungerte heilt fantastisk!! Eg lot kanalknutane stå litt “halvkaldt” i 8 timar. Etterpå lot eg dei heva i romtemperatur i 2 timar. Baksten vart luftig og smakte nydeleg :-)
- Anne -
Prøvde denne oppskriften. Det fungerte ikke. Deigen ble rar og den hevet aldri. Sto tilogmed over 1 døgn på kjøkkenbenken uten og heve.
Må han bruke helmelk eller kan man bruke lett melk ?
Hva gjør man om man ikke har kjøkkenmaskin, kna for hånd? Hvor lenge? Er det greit å dekke med ett fuktig kjøkkenhåndkle om man ikke ønsker å bruke plastfolie?
Hei! Fantstiske oppskerifter dere deler❣️ Jeg vil gjerne lage spelt surdeigsstarter, kan jeg bruke samme oppskrift som den av hvmel og rug? Er spelt vanskeligere å få til enn hvmel?
Mvh Cecilie
Legg igjen en kommentar