Ingredienser
Deig:
- 145 g melk
- 350 g siktet hvetemel
- 150 g surdeigsstarter
- 50 g sukker
- 85 g meierismør
Fyll:
- 200 g mørk kokesjokolade
- 50 g smør
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt i 8 minutter. La deigen stå til heving i romtemperatur i 1 time.
Varm sjokoladen til fyllet over et vannbad og tilsett smøret litt etter litt.
Kjevle ut deigen til et rektangel på cirka 1 cm tykkelse og smør på sjokoladefyllet.
Form babkaen ved å rulle sammen deigen, kutte den på midten med en kniv og flette som vist i filmsnutten du finner via QR-koden nedenfor.
Legg babkaen over i en brødform og la den heve videre i romtemperatur i 5–6 timer.
Stek babkaen ved 180 °C med over- og undervarme i 45 minutter. Legg gjerne aluminiumsfolie over slik at den ikke blir brent.
kommentar
Babka er en perfekt bakverk for både hverdagskos og spesielle anledninger, og med sjokoladefyllet blir det ekstra uimotståelig. Jeg gleder meg til å prøve oppskriften selv, da det virker som et fantastisk prosjekt for de som elsker å bake og vil imponere med noe litt utenom det vanlige! Visit us Telkom University Jakarta
Legg igjen en kommentar