Vafler med surdeig - Skillebekk surdeig

Søte surdeigsvafler

Vafler er helt supert å lage av overskudds-surdeig som du ikke får brukt opp. Her må ikke surdeigen være aktiv fordi den ikke skal ha en hevende funksjon, men bare være en smakstilsetter som en syrlig og fermentert ingrediens. Se oppskrift på disse nydelige vaflene nedenfor.

 

Ingredienser:

  • 100g smeltet smør
  • 300g siktet hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 1ts vaniljesukker
  • 50g sukker
  • 250g melk
  • 200g vann
  • 50g surdeigsstarter (kan erstattes med 1 egg)
  • 1ts salt

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene slik at det blir en flytende røre. Ha i mer vann om nødvendig. Stek i vaffeljern til de er sprø (2-3 minutter avhengig av vaffeljernet).

Voila - supergode surdeigsvafler! Topp med det du ønsker av bær, is eller annet.

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3