Ingredienser:
Deig
- 110 g melk
- 350 g siktet hvete
- 150g surdeigsstarter
- 50 g sukker
- 85 g meierismør
- 5 g salt
- 200 g blåbær
- 100 g sukker
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til deigen og la den stå i romtemperatur i 1 time.
- Kok opp blåbærene med sukkeret i en kjele og la den kjøle. Pass på å koke blandingen helt ned, det vil si at det skal bli litt en tykk pasta slik at den er lettere å smøre ut på deigen.
- Kjevle så deigen ut til et reklangel på ca 1 cm tykkelse og smør på blåbærfyllet.
- Form babkaen ved å rulle sammen deigen, kutte den på midten med en kniv og flette som vist.
- Legg babaken over i en brødform og la den heve videre i romtemperatur i 5-6 timer.
- Stek babkaen ved 180 grader i 45 minutter. Legg gjerne aluminiumsfolie over slik at den ikke blir brent.