Pizzabunn med safran er en unik og luksuriøs vri på den tradisjonelle pizzadeigen. Safranen tilfører en subtil og delikat smak til pizzabunnen, samtidig som det gir en vakker gyllen farge. Safran er et eksklusivt krydder som utvinnes fra blomsten til krokusplanten. Det har en naturlig søtlig smak med hint av blomster og honning. Ved å tilsette safran i pizzadeigen, kan du heve smaksopplevelsen til nye høyder og imponere gjestene dine med noe helt unikt.
(antall: 6–7 stk)
Ingredienser
Pizzabunn
- 600 g vann
- 200 g surdeigsstarter
- 20 g olivenolje
- 1 g safran
- 20 g salt
- 1 kg siktet hvetemel
Topping
Slik gjør du
Ha vann og deretter surdeigsstarteren i bakebollen til kjøkken- maskinen. Pass på at starteren er aktiv og bakeklar.
Bland lett inn olivenolje, safran og salt. Sørg for at safranen er godt løst opp i væsken.
Start kjøkkenmaskinen og tilsett melet litt etter litt. Når alt melet er tilsatt, la deigen elte i 5–8 minutter helt til den er godt samlet og litt elastisk. La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Brett den en gang i løpet av denne hevetiden, gjerne midtveis.
Del pizzadeigen i stykker på 260–285 g avhengig av hvor store pizzaer du ønsker å lage. Legg emnene i hver sin lufttette boks og sett dem i kjøleskapet til kaldheving. Jeg pleier å la deigen kaldheve i cirka 24 timer, men de trenger ikke stå mer enn et par timer. La dem kaldheve i maksimalt 72 timer, eller legg dem i fryseren om du vil oppbevare dem enda lenger.
Når pizzaene skal stekes, tas deigene ut av kjøleskapet 1–2 timer i forveien slik at de rekker å etterheve litt på kjøkkenbenken.
Form pizzaene som vist i denne filmen. Smør sausen over pizzabunnen og legg på noen biter revet mozzarella. Stek pizzaen til osten smelter, og kantene på deigen er stekt. Ta pizzaen ut og topp med røkt laks, rødløk, oregano, rømme og løyrom.