Levering 1-3 dager • Gratis frakt over 799kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Pizzabunn med fullkorn

Pizzabunn med fullkorn

Denne bunnen er ekstra næringsrik da den inneholder sammalt hvetemel. Den er nøytral på smak, så den kan toppes med det meste.

Oppskriften nedenfor gir cirka 6–7 pizzadeiger.

Ingredienser

630 g vann
200 g surdeigsstarter
20 g olivenolje
20 g salt
800 g siktet hvetemel
200 g sammalt hvetemel

Slik gjør du

Ha vann og deretter surdeigsstarteren i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Bland lett inn olivenolje og salt.

Start kjøkkenmaskinen og tilsett melet litt etter litt. Når alt melet er tilsatt, la deigen elte i 5–8 minutter helt til den er godt samlet og litt elastisk.

La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Brett den en gang i løpet av denne hevetiden, gjerne midtveis.

Del pizzadeigen i stykker på 260–285 g avhengig av hvor store pizzaer du ønsker å lage.

Legg emnene i hver sin lufttette boks og sett dem i kjøleskapet til kaldheving. Jeg pleier å la deigen kaldheve i cirka 24 timer, men de trenger ikke stå mer enn et par timer. La dem kaldheve i maksimalt 72 timer, eller legg dem i fryseren om du vil oppbevare dem enda lenger.

Når pizzaene skal stekes, tas deigene ut av kjøleskapet 1–2 timer i forveien slik at de rekker å heve litt på kjøkkenbenken.

Form pizzaene som vist i filmsnutten du finner via QR-koden nedenfor. Topp med saus og fersk mozzarella. Stek pizzaen og topp med resten av ingrediensene etter steking.

Steketiden vil variere avhengig av hvilken ovn og metode du bruker:

Pizzaovn (500 °C eller høyere): Stek i 60–90 sekunder til bunnen er sprø og toppingen boblende.
Bakestål i stekeovn (250–300 °C): Forvarm godt, og stek i ca. 6–8 minutter.
Vanlig stekebrett i stekeovn (250 °C): Stek i ca. 10–12 minutter midt i ovnen, gjerne med over- og undervarme.

Hold et øye med pizzaen – den er ferdig når osten bobler og bunnen har fått fin farge og skorpe.

Utstyr til pizzabakingen