Pizzabunn med fullkorn

Pizzabunn med fullkorn

Denne bunnen er ekstra næringsrik da den inneholder sammalt hvetemel. Den er nøytral på smak så den kan toppes med det meste. Her har jeg valgt å toppe den som en klassisk pizza parma. Dette er en utsøkt og smakfull rett som tar deg med til hjertet av Italia. Inspirert av regionen Parma, kjent for sin deilige parmaskinke og parmesanost, er denne pizzaen en hyllest til det beste av italienske smaker og tradisjoner.

 

Oppskriften nedenfor gir cirka 6-7 pizzadeigen.

Ingredienser 

  • 630 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 20 g salt
  • 800 g siktet hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel

Slik gjør du

Ha vann og deretter surdeigsstarteren i bakebollen til kjøkkenmaskinen. 

Bland lett inn olivenolje og salt.

Start kjøkkenmaskinen og tilsett melet litt etter litt.

Når alt melet er tilsatt, la deigen elte i 5–8 minutter helt til den er godt samlet og litt elastisk.

La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Brett den en gang i løpet av denne hevetiden, gjerne midtveis.

Del pizzadeigen i stykker på 260–285 g avhengig av hvor store pizzaer du ønsker å lage.

Legg emnene i hver sin lufttette boks og sett dem i kjøleskapet til kaldheving. Jeg pleier å la deigen kaldheve i cirka 24 timer, men de trenger ikke stå mer enn et par timer. La dem kaldheve i maksimalt 72 timer, eller legg dem i fryseren om du vil oppbevare dem enda lenger.

Når pizzaene skal stekes, tas deigene ut av kjøleskapet 1–2 timer i forveien slik at de rekker å heve litt på kjøkkenbenken.

Form pizzaene som vist i filmsnutten du finner via QR-koden nedenfor:

Topp med saus og fersk mozzarella. Stek pizzaen og topp med resten av ingrediensene etter steking.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp pizzautstyret du trenger

1 av 3