Gratis frakt over 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Enkelt Surdeigsbrød

Enkelt Surdeigsbrød

Dette brødet lager seg nesten selv uten noe strekking og bretting.

La deigen heve i et varmt miljø i en hevekurv og du kan steke det samme dag.

Ingredienser

  • 360 g vann
  • 150 g surdeigsstarter (matet 5-12 timer tidligere)
  • 500 g siktet hvetemel
  • 10 g salt

---

Slik gjør du

Bland vann, surdeigsstarter og hvetemel i en kjøkkenmaskin, og elt deigen i 5–10 minutter, avhengig av hvor smidig du ønsker den. Deigen kan også blandes for hånd. La den deretter hvile i 30 minutter før du tilsetter saltet. Elt videre i 2 minutter til, og la deigen hvile i ytterligere 30 minutter.

Dryss mel på kjøkkenbenken og legg deigen over på den melete overflaten. Stram den opp ved å brette kantene inn mot midten. Sørg for at deigen holder formen.

Dryss godt med siktet hvetemel eller semulegryn i en hevekurv, og legg deigen med sømsiden opp i kurven. Sett hevekurven inn i ovnen med kun lyset på for å skape et lunt miljø. La deigen heve der i 4 timer.

Etter heving tas deigen ut og settes kaldt – enten i kjøleskap i 8 timer eller i fryser i 1 time – for å gjøre den lettere å håndtere og for å utvikle en bedre skorpe.

Når brødet skal stekes, forvarmes ovnen til 240 °C med et bakestål eller stekebrett plassert midt i ovnen. La ovnen varme i minst 30 minutter. Snitt mønster i deigen med en deigsnitter, om ønskelig. Legg en isbit i bunnen av ovnen for å skape damp, og stek brødet i 30-40 minutter med over- og undervarme.

 

Eksempel på bakeskjema:

DAG 1

  • På morgenen: ta ut surdeigen av kjøleskapet og mat den. 
  • På ettermiddagen: Bland deigen og hev den i romtemperatur i hevekurven
  • På kvelden: Sett deigen kaldt i kjøleskapet over natten

Dag 2

  • Morgen, middag eller kveld: Ta ut deigen av kjøleskapet og stek den

 

 

   

kommentarer

Helene

Hei! Dette ser ut som et inspirerende og godt bakeprosjekt. Jeg har et spørsmål: jeg har ikke bakestål, men jeg har pizzastein. Kan jeg bruke den i ovnen i stedet? Hilsen Helene

Nybegynner

« Vent 30 minutter før du har i saltet og elt videre i 2 minutter til.»
Skal den elte i 30min, eller kvile i 30min før du Eldar inn saltet i 2-3min?

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.