GRATIS FRAKT OVER 799 kr

Handlekurv 0

Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Lyst surdeigsbrød med 50% spelt

Lyst surdeigsbrød med spelt - Skillebekk surdeig

 

Ingredienser:

  • 250 g siktet hvetemel

  • 250 g sammalt speltmel

  • 375 g lunkent vann

  • 100 g aktiv surdeig (matet 8 timer før)

  • 10 g salt

     

Slik gjør du:

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.

Vent 30 min før du tilsetter salt.

Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.

Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv.

Kaldhev brødet i kjøleskap over natten (eller minst 5 timer).

Stek på bakestål ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og fjern dampen - stek videre i 15 min.

Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.

kommentar

Lea Tran

Hei, etter deigen er brettet siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv, skal den heve på kjøkkenbenken i hevekurv før den skal settes i kjøleskapet?

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.