Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Enkel surdeigspizza

Surdeigspizza er noe av det beste i surdeigsverden og virkelig en av hovedgrunnene for å lære å bake med surdeig.

Her kommer en veldig enkel oppskrift. Jeg lager den i kjøkkenmaskin da den krever endel elting for at den skal bli så elastisk som mulig.

Ingredienser

  • 1 kg siktet hvetemel (gjerne type 00)
  • 600 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 20 g salt

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene med en kjøkkenmaskin. La deigen elte i maskinen i 8-10 min til deigen er elastisk.
  • Legg over et kjøkkenhåndkle slik at deigen ikke tørker ut og la den heve i 2-3 timer.
  • Ha deigen over på et bakebord og del den i mindre deler på 250-300 g, avhengig av hvor stor pizza du ønsker.
  • Rull baller av deigene og legg dem i hver sin lukkede beholder.
  • La deigene heve i kjøleskap i 12-72 timer, avhengig av hvor god tid du har. Jeg pleier å la de heve i cirka 24 timer.
  • Ta deigene ut cirka 1-2 timer før de skal stekes og form til pizzabunner.

  • Topp med ønsket pizzasaus og fyll. Stek i pizzaovn eller på bakestål ved så sterk varme som mulig. 
  • Steketiden vil variere avhengig av hvilken ovn og metode du bruker:

    • Pizzaovn (500 °C eller høyere): Stek i 60–90 sekunder til bunnen er sprø og toppingen boblende.

    • Bakestål i stekeovn (250–300 °C): Forvarm godt, og stek i ca. 6–8 minutter.

    • Vanlig stekebrett i stekeovn (250 °C): Stek i ca. 10–12 minutter midt i ovnen, gjerne med over- og undervarme.

    Hold et øye med pizzaen – den er ferdig når osten bobler og bunnen har fått fin farge og skorpe.

God pizza!

 

 

kommentarer

Monica Myrland

Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på?

Cornelai

Hei, hadde bare 150 gram aktiv surdeig. Tror du det går fint ?

Remi Sørensen

Hei,

Hvor store beholdere bør man ha for at en 250 gr pizzadeig skal ha nok rom til å heve?

Anne-Hilde

Hvordan steker du de, og evnt halvsteker hvis man lager mange og fryser?

Åshild

Kan man fryse pizzadeig? Eller må man steike bunnen først, så fryse?

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.