Ingredienser:
-
250 g siktet hvetemel
-
250 g sammalt speltmel
-
375 g lunkent vann
-
100 g aktiv surdeig (matet 8 timer før)
-
10 g salt
Slik gjør du:
Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv.
Kaldhev brødet i kjøleskap over natten (eller minst 5 timer).
Stek på bakestål ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og fjern dampen - stek videre i 15 min.
Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
kommentar
Hei, etter deigen er brettet siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv, skal den heve på kjøkkenbenken i hevekurv før den skal settes i kjøleskapet?
Legg igjen en kommentar