Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Havrebrød

Ingredienser

  • 375 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 300 g siktet hvetemel
  • 200 g havremel
  • 50 g store havregryn
  • 50 g vann (til havregrynene)
  • 10 g salt

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

I mellomtiden legger du de store havregrynene i 50 gram vann. La dem trekke i minst 30 minutter.

Ha i salt og havregryn, og bruk en våt hånd til å klemme dette inn i deigen. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 1 time.

Legg deigen over på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape. Dekk hele overflaten av deigen med små havregryn og legg den over i en melet hevekurv.

La deigen heve i hevekurven i minst 5 timer eller til den har hevet cirka 30 %. Den kan gjerne stå over natten.

Plasser deigen i kjøleskapet til kaldheving. Her kan den stå i 4–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg lot dette brødet stå i 4 timer.

Når brødet skal stekes, tas brøddeigen rett fra kjøleskapet og inn i ovnen. Om du skal steke på et bakestål eller i en jerngryte, varmes stålet eller gryten i minimum 30 minutter før brøddeigen settes inn i ovnen.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.

Stek brødet ved 240 °C midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

kommentar

Gitte

Hei!
Er ved å bake mitt 4de vellykkede brød!! Mitt spørsmålet er om det har noe for seg å ha vann i ovnen når en baker i gryte med lokk?!
Hilsen Gitte

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet