Gratis frakt over 1000 kr

Handlekurv 0

Gratulerer! Du får nå fri frakt Du er 1.000 kr unna gratis frakt.

Produkter
Par produktet med
Totalt Gratis
Frakt beregnes i kassen

Handlekurven din er tom

Brød med øl og honning

Oppskrift:

  • 340 gram øl (0.33 liter)
  • 140 gram surdeig
  • 4 gram gjær
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 150 gram sammalt hvetemel
  • 30 gram honning
  • 20 gram vann
  • 10 gram salt

Slik gjør du:

Bland alt bortsett fra salt, honning og vannet i en kjøkkenmaskin i 8 minutter. Legg deigen over i en bakebolle og la deigen hvile i 30 minutter.

Varm 20 gram vann og bland med saltet og honningen. Bland honningblandingen inn i deigen. Kna saltet inn i deigen.

Vent cirka 1 time før du bretter deigen over seg selv.

Ha deigen over i en hevekurv. Legg den opp ned og "knyt" igjen skjøten.

Kaldhev i kjøleskap i minst 8 timer.

Dagen etter tas deigene ut av kjøleskapet. Sørg for å ha forvarmet bakestålet i ovnen i minst 30 minutter. Stek brødene på bakepapir på et bakestål ved 240 grader over- og undervarme i 20 minutter med damp i ovnen og 15 minutter uten damp på 230 grader. 

 

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk at alle kommentar må godtas før de publiseres.


Lær alt om surdeigsbaking

Surdeigskurs

Vi holder både kurs for nybegynnere og litt øvet