Babka med blåbær

Babka med blåbær

Ingredienser:

Deig

  • 110 g melk
  • 350  g siktet hvete
  • 150g surdeigsstarter
  • 50 g sukker
  • 85 g meierismør
  • 5 g salt
Fyll
  • 200 g blåbær
  • 100 g sukker

 

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene til deigen og la den stå i romtemperatur i 1 time.
  • Kok opp blåbærene med sukkeret i en kjele og la den kjøle. Pass på å koke blandingen helt ned, det vil si at det skal bli litt en tykk pasta slik at den er lettere å smøre ut på deigen.
  • Kjevle så deigen ut til et reklangel på ca 1 cm tykkelse og smør på blåbærfyllet.
  • Form babkaen ved å rulle sammen deigen, kutte den på midten med en kniv og flette som vist.

      

  • Legg babaken over i en brødform og la den heve videre i romtemperatur i 5-6 timer.
  • Stek babkaen ved 180 grader i 45 minutter. Legg gjerne aluminiumsfolie over slik at den ikke blir brent.

 

 

 

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3