Fougasse

Fougasse

Ingredienser

  • 300 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 500 g landhvete
  • 10 g salt

 

Slik gjør du

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken i cirka 3 timer, til den har doblet seg i størrelse (tiden vil avhenge av temperaturen i rommet du baker i). Når deigen har hevet ferdig skal den være luftig og god å jobbe med.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og del den i tre deler med en deigskrape. Dryss litt mel på et bakepapir og legg en av deigene over på bakepapiret. Dra deigen utover ved å løfte kantene av deigen litt opp og ut i flere omganger, slik at deigen får en oval form. Bruk en pizzakutter til å kutte hull i deigen som vist på bildet. Gjenta det samme for de andre delene.

Stek fougassene ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 15 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 10 minutter ved 225 °C.

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3