Focaccia

Focaccia med surdeig - Skillebekk surdeig

 

Ingredienser 

  • 300 g vann

  • 10 g olivenolje

  • 75 g surdeigsstarter

  • 375 g hvetemel

  • 10 g salt 

 

Slik gjør du 

Bland sammen vann, surdeigsstarter, olje og salt i en bolle med en gaffel, slik at saltet løser seg helt opp i vannet. Tilsett mel og bland til det ikke er noen klumper. Vent 1 time. 

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten. Vent 1 time. 

Gjenta brettesekvensen, vent 1 time.

Finn frem en ildfast form på cirka 20 x 30 cm og smør denne med olje eller bruk et bakepapir. Legg deigen over i formen. Dekk til formen med et vått kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt, men ikke for varmt sted i minimum 4 timer, gjerne over natten (men maksimum 10 timer). 

Dryss olivenolje og havsalt over focacciaen. Stek på 240 °C med over- og undervarme, midt i ovnen i 25 minutter.

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3