Salte surdeigskjeks

Salte surdeigskjeks - Skillebekk surdeig

Ingredienser

  • 400 g siktet hvetemel
  • 100 g sammalt speltmel
  • 200 g vann
  • 100 g surdeigsstarter (må ikke være aktiv)
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • havsalt

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 10 minutter til alle ingrediensene er blandet godt og deigen løsner fra bakebollen.

La deigen hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 3 timer (kan også settes kaldt over natten).

Kjevle ut deigen på et bakepapir til cirka 2 mm tykkelse. Dryss over med olivenolje og havsalt. Bruk en kniv til å dele deigen i passe store firkanter på cirka 4x4 cm, eventuelt et glass eller en utstikker til å stikke ut runde kjeksformer. Bruk en gaffel til å stikke noen hull i hver kjeks, slik at de ikke blåser seg opp under steking.

Stek på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minutter.

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3