Grissini

Italienske grissini (brødpinner) – Skillebekk surdeig
Verdens beste grissini som smaker fantastisk som en sommerlig snacks, eller resten av året for den sakens skyld. Se ingredienser og fremgangsmåte nedenfor.
Ingredienser
  • 500 g siktet hvetemel
  • 230 g vann
  • 100 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 1 ts salt
  • 10 g hakket hvitløk Timian og rosmarin
  • Olivenolje og havsalt til topping

    Slik gjør du
    Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkken- maskin. La deigen hvile under et fuktig kjøkken- håndkle i romtemperatur i 3 timer (kan også settes kaldt over natten).
    Del deigen i 4 deler og kjevle ut hver del til cirka 1 cm tykk. Bruk mer mel hvis deigen er veldig klissete. Dryss olivenolje og havsalt på deigen når den er kje- vlet ut. Del i strimler med en pizzakutter eller deigsk- rape og rull til tynne strimler.
    Stek grissiniene på 200 °C midt i ovnen i 5–10 minut- ter.
      Tilbake til bloggen

      Kjøp bakeutstyret du trenger

      1 av 3