Klassisk pizzabunn med tipo00

Klassisk pizzabunn med tipo00

Denne bunnen er nøytral og passer til det meste av fyll. Her har jeg valgt å lage en klassisk pizza margherita. Den er enkel i sammensetningen, men det er nettopp denne enkelheten som gjør den så tiltalende. Den består av en tynn og sprø pizzabunn, toppet med fersk mozzarellaost, saftig tomatsaus og frisk basilikum. Ingrediensene er få, men av høy kvalitet og de utfyller hverandre perfekt.

 (antall pizzaer: 6–7 stk)

Ingredienser

Pizzabunn

  • 650 g vann
  • 200 g surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 20 g salt
  • 1 kg siktet hvetemel (gjerne tipo00)

Topping

  • Enkel tomatsaus
  • Fersk mozzarella
  • Frisk basilikum
  • Olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du

Ha vann og deretter surdeigsstarteren i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Pass på at starteren er aktiv og bakeklar.

Bland lett inn olivenolje og salt.

Start kjøkkenmaskinen og tilsett melet litt etter litt.

Når alt melet er tilsatt, la deigen elte i 5–8 minutter helt til den er godt samlet og litt elastisk.

La deigen heve i romtemperatur i 3 timer. Brett den en gang i løpet av denne hevetiden, gjerne midtveis.

Del pizzadeigen i stykker på 260–285 g avhengig av hvor store pizzaer du ønsker å lage. Legg emnene i hver sin lufttette boks og sett dem i kjøleskapet til kaldheving. Jeg pleier å la deigen kaldheve i cirka 24 timer, men de trenger ikke stå mer enn et par timer. La dem kaldheve i maksimalt 72 timer, eller legg dem i fryseren om du vil oppbevare dem enda lenger.

Når pizzaene skal stekes, tas deigene ut av kjøleskapet 1–2 timer i forveien slik at de rekker å etterheve litt på kjøkkenbenken.

Form pizzaene med hendene for å beholde mest mulig av luftigheten i deigen. Topp med saus og topping, stek og nyt.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3