Pepperkaker med surdeig

Pepperkaker med surdeig

Pepperkaker med surdeig

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 150 g lys sirup
  • 150sukker
  • 100 g surdeig
  • 0.5 ts malt nellik
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts malt pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 450 g siktet hvetemel

 

Slik gjør du: 

Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme til alt er smeltet sammen og sukkeret er løst opp.

Ta kjelen av platen og la blandingen avkjøle i en bakebolle. Rør inn surdeigen.

Sikt inn krydder, bakepulver og halvparten av melet i væsken og rør sammen til en jevn deig. Sikt så inn resten av melet.

La deigen heve en time på kjøkkenbenken før du lar den stå kaldt i minst 5 timer, gjerne over natten.

Ta deigen ut en times tid før du skal brukes. Jobb deigen med litt mel på kjøkkenbenken slik at den bli elastisk og god å jobbe med. Bruk en kjevle til å gjøre den flat til den er ca. 3 mm tykk. 

Stikk ut ulike figurkaker med pepperkakeformer og legg de over på et bakepapir.

Stek pepperkakene på midterste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Avkjøl pepperkakene på rist før de pyntes og dekoreres med melisglasur og kakepynt.

Tilbake til bloggen

1 kommentar

Den surdeigen du bruker i deigen, må den være bakeklar/aktiv, eller trenger den ikke være det?

Anne Solfrid Van Walsum

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3