Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

Ingredienser
(antall: 12)

Deig
340 g helmelk
150 g surdeigsstarter
700 g siktet hvetemel
100 g sukker
1 ts malte kardemommefrø
1 ts salt
100 g romtemperert
smør


Til fyllet
75 g romtemperert smør
75 g sukker
5 g malte kardemommefrø

Slik gjør du
Bland sammen alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt godt i min 10 minutter. La deigen heve i 2 timer.

Bland sammen fyllet.

Kjevle ut deigen til cirka ½ cm tykkelse og bre over fyllet på halve delen av deigen.
Brett den andre halvdelen over.

Bruk en pizzakutter eller en skarp kniv til å dele deigen i strimler på cirka 2–3 cm tykkelse. Tvinn strimlene og knyt en knute.

Legg bollene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til med plastfolie eller annet som hindrer at bollene tørker ut og la bollene heve i romtemperatur i 8 timer eller til de har nesten doblet seg i størrelse. Om du vil fremskynde prosessen, kan du sette brettet med bollene inn i ovnenmed lyset på.

Stek bollene ved 220 °C med over- og undervarme i 12–15 min.

 

 

Tilbake til bloggen

1 kommentar

Bruker du vanlig surdeigstarter med delvis sammalt mel til søtbakst? Har fått en «surdeigstarter til søtbakst», men klarer ikke finne ut hvordan den mates. Oppfatter at det vanlige er å bruke den samme som til grovbakst?

Gro

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3