Kanelboller med surdeig

Kanelboller med surdeig

Ingredienser

Deig

  • 330 g helmelk
  • 100 g surdeigsstarter (boblende og matet innen 5–12 timer)
  • 700 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør

Fyll

  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 ss kanel

 

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til deigen sammen med en kjøkkenmaskin. Elt helt til deigen løsner fra bakebollen (cirka 15 minutter).

Legg deigen i plastfolie og la den hvile 1 time på kjøkkenbenken, før den legges i kjøleskapet for kaldheving. Her skal den ligge i et par timer.

I mellomtiden forberedes fyllet som skal inn i kanelsnurrene. Smelt sammen alle ingrediensene til fyllet i en kjele og la det kjølne helt før det brukes.

Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut mens den er kald, til et rektangel på 1 cm tykkelse. Smør på fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form kanelsnurrene ved å snurre strimlene og lage en knute. Legg alle snurrene over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over.

La kanelsnurrene heve i romtemperatur over natten (ca. 8 timer).

Stek på 225 °C med over- og undervarme midt i ovnen i 10–15 minut- ter. Pensle bollene med sukkervann med en gang de kommer ut av ovnen, da får de et glinsende lag og en søt skorpe.

 

Tilbake til bloggen

1 kommentar

Hei! Kan deigen ligge i kjøleskapet over lengre tid?

Veronica

Legg igjen en kommentar

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3