Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Tahini cookies

Tahini cookies

Jeg elsker å tilsette tahini i cookies, det gir en nøtteaktig og nydelig aroma til baksten. Her bruker jeg også restesurdeig, slik at du får brukt opp det hvis du har litt til overs. Se oppskrift nedenfor, den gir cirka 12 kjeks.

Ingredienser:

  • 1 egg (eller 50 gram kikertlage hvis du vil lage den vegansk)
  • 50 gram hvitt sukker
  • 20 gram brunt sukker
  • 100 gram siktet hvetemel
  • 50 gram romtemperert smør
  • 25 gram surdeig (kan være restesurdeig, ikke aktiv)
  • 1 ss tahini
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  • Visp egg (eller kikertlake) og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene.
  • Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  • Fordel deigen i 12 like store porsjoner på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek kjeksene i 10 minutter.

 

Nyt kjeksene til en nytrukket kaffekopp. 🤎