Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

Rabarbra er noe av det beste med forsommeren, synes jeg. Det minner om siste skoledag, varme junidager og starten på sommerferien.

Jeg var så heldig å få noen rabarbrastilker av en kollega, og laget en deilig og syrlig smuldrepai som smakte himmelsk til vanliljeis. Anbefales virkelig!

Ingredienser:

Deig

  • 75 g surdeig (kan sløyfes og må ikke være aktiv)
  • 100 g store havregryn
  • 50 g smør
  • 5 g sukker

Fyll

  • 3-4 rabarbra
  • 1 ss sukker
  • 1 ss kanel

Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene til deigen, og kjør i et par minutter med en visp.

Skjær rabarbraene i små biten og stek den i en panne med nøytral olje. Tilsett sukker og kanel underveis i stekingen. Rabarbraene skal ikke svis, men stekes på svak varme til de er myke.

Finn frem en ildfast form og legg et lag med fyllet i bunn. Fordel deigen over.

Stek på 200 grader over- og undervarme i 30 minutter, til deigen på toppen har fått en gyllenbrun farge. 

Server med vaniljeis og nyt en deilig, sommerlig dessert!