Rabarbra er noe av det beste med forsommeren, synes jeg. Det minner om siste skoledag, varme junidager og starten på sommerferien.
Jeg var så heldig å få noen rabarbrastilker av en kollega, og laget en deilig og syrlig smuldrepai som smakte himmelsk til vanliljeis. Anbefales virkelig!
Ingredienser:
Deig
- 75 g surdeig (kan sløyfes og må ikke være aktiv)
- 100 g store havregryn
- 50 g smør
- 5 g sukker
Fyll
- 3-4 rabarbra
- 1 ss sukker
- 1 ss kanel
Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene til deigen, og kjør i et par minutter med en visp.
Skjær rabarbraene i små biten og stek den i en panne med nøytral olje. Tilsett sukker og kanel underveis i stekingen. Rabarbraene skal ikke svis, men stekes på svak varme til de er myke.
Finn frem en ildfast form og legg et lag med fyllet i bunn. Fordel deigen over.
Stek på 200 grader over- og undervarme i 30 minutter, til deigen på toppen har fått en gyllenbrun farge.
Server med vaniljeis og nyt en deilig, sommerlig dessert!