Sommerlige sjokoladekjeks

Sommerlige sjokoladekjeks

Disse kjeksene er den perfekte sommerlige snacks. De er morsomme å lage og smaker helt fantastisk. Se oppskrift og fremgangsmåte nedenfor.

Ingredienser

Deig:

  • 250 gram smør
  • 360 gram siktet hvetemel
  • 90 gram sukker
  • 2 ss vann

Sjokolade ganache:

  • 200 gram sjokolade
  • 2 dl kremfløte


Slik gjør du
Smuldre mel, smør og sukker sammen. Tilsett noen spiseskjeer vann slik at deigen samler seg og sett den i kjøleskap i 30 min.

Mens deigen hviler i kjøleskap tilbereder du sjokoladeganachen. Varm opp fløten på svak varme i en kjele og tilsett sjokoladen litt og litt. Bland godt og la ganchenavkjøle helt slik at den tykner litt. Hell den over i en sprøytepose.

Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den til cirka 4 mm tykk. Bruk gjerne to pinner på hver sideav kjevlen slik at du sikrer at deigen blir like tykk over hele. Stikk ut kjeksene med en utstikker, et glass eller noe annet rundt. Legg kjeksene over på et bakepapir og stek i 8-10 minutter på 180 grader varmluft til de er gylne. Legg over på en rist for avkjøling.

Monter sammen kjeksene ved å sprøyte en liten mengde ganache på en kjeks og legg en ny kjekspå toppen av ganache. Gi kjekseneet lett trykk for å presse de sammen og legg de på et kjølig sted for avkjøling. 

Oppbevar kjeksene i en lufttett beholder slik at de holder seg lengst mulig og ikke blir seige av luftfuktigheten. 

Nyt kjeksene til nytrukket kaffekopp. 

 

Tilbake til bloggen

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3